Vår berättelse

2013 startade arbetet med att förvandla det tidigare medicinska centret på Sankt Lars väg 90 till en toppmodern skola. Sedan inflyttningen i de nya lokalerna och invigningen i augusti 2014 har skolan växt från tre till femton klasser, från två till fyra våningar och personalen har mångdubblats. Husets två översta våningar är fortfarande under ombyggnad och planen är att de ska tas i bruk läsåren 2015/2016 och 2016/2017...

Bottenvåningen
På första våningen finns lobbyn och till vänster har vi samlat all administrativ personal och det är här på expeditionen man anmäler sig när man besöker skolan. Rektor och biträdande rektor har också sina kontor på denna sida. Till höger om lobbyn finns studenthälsan samlad; skolsköterska, kurator och studie- och yrkesvägledare är alla på plats för att hjälpa de elever som behöver det. På den här våningen finns också två mindre konferensrum, en sal för undervisning i bild och en för träslöjd och inte minst vår ljusa och fräscha matsal med plats för 120 sittande.

Våning 2
Hemkunskap, musiksal, ett stort konferensrum och skolans bibliotek finns alla på andra våningen tillsammans med fyra klassrum för våra elever i årskurs fyra och fem. På denna våning har vaktmästaren och bland annat lärarna i de olika praktiska och estetiska ämnena sina kontor.

Våning 3
Kemilaboratorium, textilslöjdssal och personalrum ryms på skolans tredje våning. Här finns också fyra klassrum och ett antal lärarkontor. I mitten av våningen finns vår Junior Club som på dagtid fungerar som uppehållsrum för eleverna i mellanstadiet.

Våning 4
På den översta våningen håller mestadels högstadieeleverna till; här finns förutom ett antal klassrum och lärarkontor även vår Senior School Common Room - ett uppehållsrum dit bara högstadieelever är välkomna. Tanken är att eleverna själva ska få inreda denna samlingspunkt vilket naturligtvis är ett ständigt pågående projekt.

Hitta hit
Internationella Engelska Skolan i Lund ligger på Sankt Lars väg 90 precis i norra kanten av Sankt Larsparken med Klostergården och centrala Lund på gångavstånd. Lokaltrafikens buss 6 stannar ett stenkast från skolan och hållplatsen heter S:t Lars parkering. Ett par minuters promenad bort ligger hållplatsen S:t Lars trädgårdsgrind med regionbussar till både Malmö, Staffanstorp och andra fjärran destinationer.