Aktuell information till alla sökande

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare

Kära föräldrar och elever

 

Planeringen och förberedelserna för vår nya skola i Lund pågår för fullt och vi ser enormt mycket fram emot att få välkomna våra första elever i augusti 2013.

Som nyutnämnd rektor så vill jag gärna hålla er alla uppdaterade om  hur arbetet fortskrider med att förverkliga den första Internationella Engelska skolan i Skåne

Vår plan är att skolan skall vara belägen i S:t Larsparken. Vi har hittat en imponerande byggnad med fantastiska möjligheter som vi ser fram emot att, tillsammans med vår fastighetspartner Hemsö, omvandla till en fantastisk skola för framtiden Denna process kommer att ta lite tid och det nya huset kommer inte att vara inflyttningsklart förrän till höstterminen 2014.  Därför kommer vi hösten 2013 starta skolan i mindre skala, i ett hus mycket nära den kommande skolbyggnaden med tre eller fyra klasser i årskurserna 4 och 5 med totalt c:a 60 – 80 elever. Jag hoppas att alla ni som står i kö för högre årskurser kommer att stå kvar i kön för att kunna börja 2014

De tidigare planerna på en placering av skolan på Ruben Rausings gata har fått skrinläggas eftersom ombyggnaden till skola visade sig vara mer problemfylld än förväntat. Den nya byggnaden som vi har hittat utgör dock till vår glädje, ett mycket bättre alternativ. Vi arbetar nu tillsammans med Hemsö och Lunds kommun för att få klart ritningar och bygglov. Detta kommer att falla på plats mycket snart och ni kommer att kontinuerligt bli uppdaterade.

Antagningsprocessen kommer också att påbörjas i mars när vi vet med säkerhet hur många elever vi kan erbjuda plats det första året.

Den 6 april så kommer vi att hålla ett informationsmöte på Emdalavägen 12 i Lund ( Edison Park) kl. 13.00 – 14.00 där jag ser fram emot att personligen få träffa all blivande elever och föräldrar , presentera mig själv och planerna på det nya huset samt ge er de allra senaste nyheterna.

Med vänliga hälsningar

Per Ola Olsson

Rektor för Internationella Engelska skolan i Lund.